mandag 8. juli 2013

Skjebne eller tilfeldighet?

Det er vanskelig å tro det er sant: Min ekskone fikk konstatert samme type kreft for tre år siden og har gjennomgått operasjoner og strålebehandling. Hvordan er det mulig? Samme sykdom, samme sted, kreft med tre års mellomrom! Og vi har vært skilt i 20 år. Ingen leger har kunnet svare på det. Kanskje et virus, kanskje tilfeldighet, eller en felles skjebne. Jeg får nå god hjelp og støtte av en som har vært gjennom det samme, både nedturer og oppturer. Og jeg er dypt takknemlig for hennes helhjertede støtte!

Kvalmen fortsetter
Dagen i dag har også stått i kvalmens tegn på grunn av cellegiften. Hverken kroppen eller hjernen fungerer som normalt. Jeg føler hele tiden en trang til bare å legge meg, sove, våkne igjen og kjenne at det er over. Det er ikke over, det er en fortsettelse.  


Kjerneenergien
I går hadde jeg besøk av min datter Lerke og mitt barnebarn på knapt ni måneder. Han er full av liv og glede, i tillit til at verden er der og han i verden. Å være nær den kjerneenergien et lite barn utstråler er fantastisk, ja guddommelig. Vi voksne som ser tilbake på vårt eget liv, kan kanskje minnes noe av denne livfullhet og glede.  Kanskje kan vi til og med bli inspirert til å ta den frem igjen, den livfullheten som ikke fikk utfolde seg og blomstre. Å la oss inspirere, lytte til inspirasjonens stemme, til kilden i oss selv og i universet. Gjennom inspirasjonen kan sjelen forbinde oss med helheten.



 

3 kommentarer:

  1. Så heldig Oskar er som har deg, Helge, som sin bestefar. Varme tanker fra Marit in LA

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, takk Marit, it's aboout love, isn't it!
      Helge

      Slett
  2. I was very moved to read your blog. I know some of what you are going through from my own experience with my husband's pancreatic cancer. However, your truth is your own. Your descriptions of your emotional and spiritual and mental process is so clear and clean. I feel peaceful reading what you say. Here in Oregon, the USA, you have an entire team of many people in Emmanuel Presbyterian Church praying for you! I am glad that this afternoon, I found your blog and I can share with them where you are in your process. They are surrounding you with prayers for God's presence with you, for skill for the doctors and nurses and for sustenance as you feel fears and love for you both. We will be with you in spirit, and I believe it is clear that God, divine powerful one is with you. I am thankful for your many years of meditative preparation and your heightened awareness and intimate knowing your own body together with Britt.

    All blessings and wishes and prayers be with you. Gretchen

    SvarSlett