onsdag 22. januar 2014

Kjærlighet og sannhet

Kjærlighet og sannhet er ufravikelige størrelser. Kjærlighet og sannhet hører sammen. Kjærlighet til sannhet er et uttrykk for hjertets intelligens. Opp gjennom historien har poeter, mystikere og religiøse personer beskrevet hjertet i et metaforisk språk. Egenskaper som ærlighet, kjærlighet og visdom har vært forbundet med hjertes kvaliteter.

Hjertehjernen
De siste 10-15 årene har neurokardiologisk forskning vist at hjertet er sete for en egen intelligens. Hjertets hjerne beskrives som et nervesystem på over 40.000 nerveceller, som ligner på, men fungerer delvis uavhengig av hodets hjerne og det autonome nervesystem. Nyere forskning om hjertets intelligens og funksjon viser det som hjertet historisk sett har vært forbundet med: Nærvær, intelligens, sannhet og ærlighet. Paul Pearsall snakker om “hjertets kode”, den kodede informasjonen som ligger lagret i alle celler og i hjertet, individuelt og kollektivt. Det er hjertets kode som gjør at vi mennesker kommuniserer med hverandre via hjertene (elektro-magnetisk) på et dypt nivå. Dette foregår på celleplan, på en måte som er dypere enn det bevisste sinn er i stand til å fange opp. 


Lytt til hjertet
Ved å lytte til hjertet kan vi erfare sjelens virkelighet, et eksistensielt nærvær og en svingning med det innerste. Vi er i kontakt med, og forbundet med væren, med kildens vibrasjoner. Det er i hjertets sjelenærvær vi kan oppleve kjærligheten til - og meningen med livet, når de indre hjertestrenger slår an og flyter fritt. 

Et stille rom
Hverdagen og dagliglivet kaller hele tiden på en funksjonalitet i forhold til det ytre liv. Det å tilpasse seg denne hverdagsfunksjonaliteten kan ta fullstendig over vår tenkning og vårt livsperspektiv. I dette perspektivet blir livet redusert til en funksjon av den opplevde virkeligheten og vil ikke resonere i takt med hjertet eller sjelenes vibrasjoner. Det er derfor viktig å skape et stille rom for kontakt og nærvær, hvor det er mulig å oppleve egen væren og en forbundethet med det store, til kilden. 

Bevisst nærvær
De siste 14 dager har vært en reise hvor jeg har opplevd å være i en slags sjelens tåkeland. Følelsen av å ikke riktig vite hvor jeg skal, retningen. Hjertet og sjelen kaller hele tiden til nærvær og tilstedeværelse. Sjelen er således uttrykk for et bevisst nærvær. Sjel og nærvær er ett.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar