torsdag 19. mars 2015

Parkurs på Voksenåsen

Helgen 14. – 15. mars holdt vi vårt parkurs med 14 deltakende par på Voksenåsen kultur- og konferansehotell. På grunn av min lange sykdomsreise var dette vårt første kurs på tre år. Mange par hadde henvendt seg til oss og spurt om kurs i løpet av disse årene og det var fint å kunne tilby parkurs igjen.  

Forberedelser og markedsføring
Det var uvant å forberede seg til å holde det 20 timer lange kurset igjen. Det er mye administrativt arbeid for å gjennomføre et kurs med så mange mennesker. Først var det besøk, samtaler og forhandlinger med hotellet. Heldigvis kjenner vi godt til Voksenåsen og personalet der og det var tydelig at de ønsket oss velkommen tilbake. Herlig! Da dato for kurset var fastlagt, startet vi med annonsering og markedsføring via sosiale medier og trykte kursbrosjyrer og flyers, som vi delte ut i eget nettverk, som igjen ga disse videre til mennesker de trodde kunne være interessert. Dette betyr involvering av mange mennesker, som hjelper oss. Bruk av sosiale medier er et kapittel for seg og her fikk vi fantastisk hjelp av våre gode venner og Imago facilitatorer Marit og Espen. Det som er interessant med markedsføring via sosiale medier er at vi kan se hvor mange vi treffer og hvordan mottakeren forholder seg. Hvor mange har likt det de ser, har delt det videre eller klikket seg inn på våre nettsider for å lese mer? Her ser vi at mange er interessert, men nok trenger litt tid før de gjør alvor av å melde seg på kurs. Mange andre har også bidratt til å spre informasjon i sine nettverk. Når  prosessen er i gang, starter arbeidet med å ta imot forespørsler, påmeldinger og innbetalinger samt klargjøring av kursmateriell, manualer osv.

Hjelp til dialogisk arbeid
Kurset er bygget opp rundt en del dialogisk arbeid, som parene gjør på egenhånd. Her har vi god hjelp av assistenter, som guider parene gjennom dialogene og bidrar til å holde rammene. Denne gangen hadde vi med oss fem assistenter. Egentlig skulle vi vært ni, men fire ble syke før kursstart. Også dette krever forarbeid og administrasjon. I tillegg måtte vi forberede innholdet, dels fordi det var lenge siden sist og dels fordi vi har lagt inn endringer og fornyet kurset. Vi var naturligvis spente da vi nærmet oss kursstart, spente på oss selv og spente på å møte en ny gruppe mennesker. 

Fantastisk kurs

Kurset ble meget vellykket. Som sagt er det alltid spennende å møte en ny gruppe mennesker, alle forventningene og bekymringene parene bærer med seg, angsten, uroen, håpet og lengselen etter at kurset skal gi ny eller fornyet kvalitet av kjærlighet og kontakt inn i parforholdet. Sammen med våre fem fantastiske assistenter guidet vi parene gjennom helgen. Både parene og vi kunne samstemt konkludere med at kurset ble fantastisk, ja nesten magisk. Fra parene var den nesten unisone tilbakemeldingen at de hadde lært å kjenne hverandre på en ny måte og virkelig hadde fått kjenne på dype bånd og dyp kjærlighet til hverandre. Til tross for store forventninger til kurset hadde de færreste turt å håpe at to dager med kurs i kjærlighet kunne resultere i en så dypt følt opplevelse av kontakt. 

Fylt av glede og takknemlighet
Som kursholdere har vi gjentatte ganger opplevd nettopp dette. Det er fantastisk å være vitne til den transformasjonen og kontakten som skjer med parene og i gruppen etter hvert som kurset skrider fram. Som kursholdere fylles vi av en dyp følelse av glede og takknemlighet. Alle våre assistenter hadde samme opplevelse. Det kjennes så fantastisk å møte så mange fine, fine par som med strever, men som ønsker å utvikle kontakten og kjærligheten og dermed skape et bevisst parforhold. De fleste parene var nye og ukjente, andre har vi fulgt over tid. Noen var på kurs for annen gang. For alle gjelder det at vi blir en slags livsvitner. Tusen takk til alle dere fine mennesker. 


Deler erfaringer og kunnskap
Britt og jeg har ofte vært i tvil om hvor lenge vi skal fortsette å holde parkurs. Når vi på nytt er vitne til så mange par i prosess med fornyet energi og kontakt, synes det åpenbart at vi skal fortsette å dele av vår kunnskap og erfaring. Vi tenker jo at alle par i bunn og grunn er på samme reise. Den reisen Britt og jeg er ute på er den samme reisen som alle par er på. Den eneste forskjellen er kanskje at vi med alt vi har vært gjennom, både personlig og som psykologer i mange år, er de mest erfarne på reisen. Og vi deler gjerne, både erfaringer og kunnskap. Vi er simpelthen fylt av glede og takknemlighet for å få lov til å dele. Å holde kurs sammen med Britt er for meg et privilegium. Vi går gjennom de samme prosesser som parene som deltar og kjenner at vår kjærlighet blir dypere og dypere. Jeg tenker at vi alle er i samme «felt», et bevissthetsfelt som omslutter oss og gjensidig påvirker oss. Det vi kan gjøre, og som skjer på parkurset, er at vi kan forandre og utvikle en større bevissthet om oss selv og våre parforhold. Vi ser oss selv, partneren og parforholdet i en større sammenheng.


Takk til alle dere fine par og til våre fantastiske assistenter!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar