Om bloggen

Med Livsbloggen ønsker vi å fortelle vår historie om et sykdomsforløp og hvordan dette har påvirket oss. Når sykdom rammer en person, rammer den også alle rundt og spesielt nærmeste familie. Bloggen er oppe å står takket været vår sjelevenn og imagovenn Marit Fjestad Nilsen. Hun har vært med på hele reisen som observatør og deltaker. Både jeg og Britt er henne evig takknemlig!

Viktig å dele erfaringer

Vi har selv hatt glede av å følge blogger, blant annet blogger om ulike sykdomsforløp. De fleste har  handlet om faktiske sykdommer og behandling. Det har gitt oss mye viktig informasjon og en dypere forståelse for hva medmennesker må gjennomleve.

Alt henger sammen
Vi har et verdensbilde og en forståelse av at alt i denne verden henger sammen og at det som skjer et sted, får effekt andre steder. Eller sagt på en annen måte: Det som skjer i en sammenheng eller relasjon, virker inn på relasjoner rundt. Vi har konkret merket oss hvordan familie og venner har reagert og respondert på min og vår prosess med sorg, medfølelse og kjærlighet, noe som er mektig.


Sjelens rop om oppmerksomhet
Vi ønsker derfor å gjøre dette til prosess hvor vi kan dele sykdoms- og behandlingsprosessen, livsmessige og eksistensielle spørsmål, transformasjonen i vår parrelasjon og ikke minst åpningen av den spirituelle dimensjon. Kriser og sykdom kan ses på som sjelens rop om oppmerksomhet, ropet om å bli sett, hørt og forstått.
Ønsker du å kommentere?
Vi vil gjerne ha kommentarer, men opplever at flere synes det er litt uklart hvordan de skal gjøre det. Her er oppskriften:  
 • Under hvert innlegg står teksten "ingen kommentarer" eller "antall kommentarer"
 • Klikk på denne og det kommer opp et hvitt felt hvor du kan skrive
 • Under dette feltet står "Kommenter som" og "Velg profil", en nedtrekksmeny med flere valg
 • Hvis du ikke har noen av de øverste, f. eks. en google-konto, kan du velge navn/nettsted, eller du kan være anonym 
 • Du blir bedt om å taste inn en tall-/bokstavkode for å bekrefte at du er et menneske og ikke en robot. Dette er noe mange nettsteder benytter for å hindre hacking. Med andre ord: Ikke så farlig som det ser ut! 

Så er det bare å publisere!
 
 

4 kommentarer:

 1. Kjære Helge og Britt!
  Takk for at dere deler dette! Det er imponerende og gir livsmot å se hvordan du Helge, du Britt som kjæreste, og dere to sammen møter denne alvorlige situasjonen.
  Tenker spesielt på deg i dag Helge og sender masser av varme tanker og gode ønsker for resultatet av behandlingen fremover.
  Klemmer fra Eli

  SvarSlett
 2. Kjære Britt og Helge. Takk for deling. Dere er med meg kontinuerlig. Kjærlig hilsen Anne Karin.

  SvarSlett
 3. Kjære Britt og Helge. Tusen Takk for at dere deler. Dette er sterkt <3 sender de varmeste hilsner og tanker til dere. Klemmer fra Ann-Christin.

  SvarSlett
 4. Hei har akkurat oppdaget bloggen deres. Jeg er også pårørende til pasient med kreft i halsen og kjenner igjen en del av det dere skriver. Det tar på for hele familien. Kjekt å høyre at Helge er helt bra igjen og det håper vi også at min mann skal bli, nå er det bare ca to uker igjen med behandling i Trondheim før han kommer hjem. Hva som venter oss etter det, med tanke på sondemating osv, vet kanskje dere. Lykke til videre

  SvarSlett